Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijen lanac trgovaca organima

Nova uhićenja zbog ilegalne transplantacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vršitelj dužnosti tajnika ministarstva zdravlja Kosova Ilir Recaj razriješen je dužnosti zato što je privatnoj klinici Medicus u Prištini dao dozvolu za transplantaciju organa, koja je u suprotnosti sa zakonom o zdravstvu, a očekuju se nova uhićenja u vezi s ilegalnim presađivanjem organa na Kosovu.

Kosovska policija priopćila je da je privela Recaja te da ga ispituje pod sumnjom da je umiješan u slučaj ilegalne transplantacije bubrega u klinici Medicus u Prištini. 

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Glasnogovornik Kosovske policijske službe Veton Surroi nije isključio mogućnost njegova uhićenja kao i drugih osumnjičenih. 

Policija je priopćila da je turski liječnik Yusuf Ercin Soenmez, koji je obavio protuzakonite transplantacije bubrega na Kosovu, još uvijek u bijegu, te najavljuje nova uhićenja u vezi sa skandalom u privatnoj klinici Medicus u Prištini. 

>> Uhićen liječnik koji je Srbima vadio organe?

Mediji u Turskoj su izvijestili da su dvojica uhićenih kosovskih urologa Lutfi Dervishi i njegov sin Arban Dervishi, menadžer privatne klinike, te turski liječnik, kome je zabranjeno bavljenje liječničkom praksom u Turskoj, dio mafije za transplantaciju ljudskih organa.

Prema turskim medijima, koje prenose prištinski mediji, organe su obično davali ljudi iz istočne Europe, a kupovali su ih izraelski državljani i to po cijeni od skoro 100.000 dolara za bubreg.

U Kliničkom bolničkom centru u Prištini smješten je jedan turski državljanin za koga se sumnja da je dao bubreg, a doktori kažu da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Izraelski državljanin kojem je bubreg presađen još je u klinici Medicus.

Istragu vodi odjel za borbu protiv organiziranog kriminala kosovske policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene