Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljivanje dokumenata u suprotnosti je sa savjetom Vijeća za nacionalnu sigurnost, pa mediji već spekuliraju da na taj način američki predsjednik Donald Trump želi skrenuti pozornost s brojnih negativnih priča.


Očekuje se konačna objava više tisuća klasificiranih dokumenata povezanih s atentatom na američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Kennedy je ubijen 22. studenog 1963. u Dallasu, a za njegovo ubojstvo osumnjičen je Lee Harvey Oswald, no on suđenje nije dočekao jer ga je ubio Jack Ruby.

Vezani članci Dokumenti o atentatu na Kennedyja: Ilustracija - 5 Objavljene tisuće dokumenata o Kennedyjevu ubojstvu: Što će otkriti o događaju koji je je potaknuo beskonačne teorije zavjera? Slika nije dostupna Dokazano da je Oswald kod atentata na Kennedyja djelovao sam?

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump u subotu je na Twitteru najavio kako će kao predsjednik dopustiti otvaranje "dugo blokiranih i povjerljivih JFK dosjea".

Objavljivanje dokumenata u suprotnosti je sa savjetom Vijeća za nacionalnu sigurnost, pa mediji već spekuliraju da na taj način američki predsjednik želi skrenuti pozornost s brojnih negativnih priča.

Dužnosnici obavještajnih službi kazali su kasno u četvrtak za NBC da se očekuje kako neće odjednom biti pušteni svi dokumenti, a CIA je pak najavila kako traži dodatnu provjeru nekih dosjea. 

Oko Kennedyjeva ubojstva isplelo se mnoštvo teorija zavjere, od onih da je povezano s vanzemaljcima pa do najpoznatije da iza njegova smaknuća stoji CIA, o čemu je Oliver Stone snimio i film koji je osvojio dva Oscara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju