Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj teorija zavjere?

Dokazano da je Oswald kod atentata na Kennedyja djelovao sam?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim povjesničara i umirovljenih pripadnika američke Tajne službe u novom istraživanju upotrijebio je najnovije tehnologije i potvrdio da je Lee Harwey Oswald u atentatu na Kennedyja djelovao sam.

Povjesničar i novinar Max Holland vodio je tim koji je digitalno uvećao velik broj amaterskih snimki snimljenih 22. studenog 1963. Cijelo istraživanje će biti prezentirano javnosti u sklopu dokumentarca 'JFK: The Lost Bullet' koji će sutra biti emitiran na Nationl Geographicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPET TVITA Trump najavio: "Dopustit ću otvaranje dugo blokiranih i povjerljivih JFK dosjea" Slika nije dostupna Detalji knjige o čuvenom redatelju PRIZNANJE NA SAMRTI KOJE BI MOGLO PROMIJENITI POVIJEST Tko je doista ubio Johna F. Kennedyja

Tim je na amaterskoj snimci Roberta Hughesa otkrio figuru u sjeni na šestom katu zgrade Texas School Book Depository - osobu za koju vjeruju da je Oswald. Prilog s ovom fotografijom možete pogledati OVDJE.

Holland i njegov tim su zaključili da je Oswald ispalio tri hica u 11 sekundi, što je gotovo duplo više od 'šest sekundi' koje stoje u kolektivnoj memoriji po kojoj su tri hica u Dallasu ispaljena u šest sekundi.

'Mi tvrdimo da su bila tri hica u 11 sekundi, što je sukladno Oswaldovim sposobnostima', kaže Holland.

Podsjetimo, dok se u otvorenom automobilu vozio ulicama u društvu supruge i teksaškog guvernera Johna Conallyja, na povorku su ispaljena tri hica iz puške. Jedan je metak pogodio i ranio Conallyja, a dva su pogodila Kennedyja - jedan u vrat, i jedan u glavu. Kennedy je odmah odvezen u bolnicu gdje je nedugo potom proglašen mrtvim.

Nekoliko sati kasnije Marinac Lee Harvey Oswald je uhićen, a potom i optužen za atentat. Oswald je tvrdio da je nedužan, ali to nije imao prilike dokazati pred sudom. Dva dana kasnije je u policijskoj stanici pred TV-kamerama ubijen od strane Jacka Rubyja, vlasnika noćnog kluba povezanog s organiziranim kriminalom.

>> Jackie vjerovala da je predsjednik Johnson umiješan u atentat na Kennedya!

Suočen s činjenicom da se detalji ubojstva možda nikada neće razotkriti na sudu, Johsnon - koji je temeljem Ustava postao predsjednik - odobrio je rad specijalnog tijela zvanog Warrenova komisija, kojemu je cilj bio pronaći i objaviti sve vezano uz atentat. Zaključak komisije je bio da je Oswald djelovao sam i ubio predsjednika iz nepoznatih motiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene