Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završne riječi

Suđenje Pistoriusu: Tužitelj u nevjerici tresao glavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana paraolimpijca Oscara Pistoriusa, optuženog da je ubio svoju djevojku Reevu iznosi posljednje argumente na suđenju.

Branitelj Barry Roux rekao je na sudu da se mora uzeti u obzir invaliditet Oscara Pistoriusa jer je razumljivo da osoba s invaliditetom može imati pojačan refleks uslijed straha,javlja ABC News .

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Ilustracija Osuđen je Pretukao kćer pa jeo brzu hranu dok je ona umirala, njezino tijelo nikad nije nađeno: "On je čudovište i zaslužuje provesti ostatak života u zatvoru"

Državni odvjetnik Južnoafričke Republike Gerrie Nel zatražio je na suđenju Oscaru Pistoriusu za ubojstvo, da sudac odbaci obranu toga Olimpijca jer je 'sasvim lišena istine'.

Bliži se kraj dugotrajnog suđenja: Čeka li ga doživotni zatvor?

Tužitelj je tražio da se odbaci obrana 'blade runnera', kako su ga zbog modernih proteza nazvali obožavatelji. 'Sud mora odbiti njegove dokaze. Sud mora od optuženoga čuti vjerodostojnu verziju događaja', rekao je u završnoj riječi Nel na sudu u Pretoriji.

'Sudu ne bi smjelo biti teško odbaciti cijeli njegov iskaz, ne zato što nije baš vjerojatno da je istinit, nego zato što je apsolutno lišen svake istinitosti'.

Odbije li Pistoriusovu obranu, kao što se Nel nada, sutkinja će se moći oslanjati samo na tužiteljev materijal, indicije i vjerojatnosti.

Nel koji je jučer cijelo jutro na sudu secirao, kako je rekao, kontradiktorne dokaze koje je pružio 27-godišnji Pistorius, često je u svojoj argumentaciji tresao glavom i dizao ruke u zrak i tako pokazivao nevjericu dok je čitao sportaševo svjedočanstvo.

Pistorius je nekoć bio nacionalna ikona jer je kao osoba kojoj edostaju obje potkoljenice, ostvario vrhunske trkačke rezultate. Sudi mu se za ubojstvo djevojke, pravnice i modela Reeve Steenkamp. U nju je ispalio četiri metka kroz zaključana zahodska vrata jer se ona nakon žestoke svađe bila skrila u zahod. Pistorius tvrdi da ju je ubio zabunom ,jer je mislio da se iza vrata skriva provalnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene