Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Objavljena snimka susreta bin Ladena i napadača na WTC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katarska TV mreža Al-Jazeera emitirala je u četvrtak snimku za koju se tvrdi da je prva koju je objavio čelnik al-Qa'ide u Iraku, Abu Hamza al-Muhajer, koji je naslijedio militanta Abu Musaba al-Zarqawija. Prikazana je također i za sada, navodno, neviđena snimka susreta Osame bin Ladena s napadačima na WTC.

Na toj se video snimci, tvrdi Al-Jazeera, navodno jasno vide pripreme i uvježbavanje terorista koji su izveli napad na tornjeve Svjetskog trgovinskog centra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Slika nije dostupna Uhićen drugi čovjek iračke Al Qa'ide

Na audio-snimci, pak, novi irački čelnik najveće terorističke organizacije. Al-Muhajer, tvrdi da je uvjeren kako će njegovi istomišljenici pobijediti te je pozvao sve mudžahedine da se ujedine na bojnome polju, stoji u izvješću.

Al-Jazeera je emitirala kratak isječak snimke na kojoj govornik među ostalim kaže: "Naš je neprijatelj ujedinio redove protiv nas. Nije li vrijeme da se i mi ujedinimo, Božji vjernici?"

Al-Mujaher, ranije nepoznati militant, postao je čelnik najopasnije iračke pobunjeničke skupine nakon što je u lipnju u američkom zračnom napadu poginuo Al-Zarqawi. 

Američki dužnosnici su izjavili kako vjeruju da je Al-Muhajer Egipćanin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene