Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U javnost izlazi sve više informacija o nestalom zrakoplovu. Neke od njih su i nagađanja, no istražitelji razmatraju sve za što vjeruju da im može pomoći u pronalasku malezijskog zrakoplova.


Svjetski mediji objavili su danas nekoliko nagađanja povezanih s nestalim zrakoplovom. Jedno od njih odnosi se na to jesu li posljednje riječi - 'U redu, laku noć', koje je kopilot Fariq Abdul Hamid uputio kontroli leta, bile zapravo tajni signal kojim ih je želio upozoriti da se nalaze u opasnosti. Istražitelji smatraju kako su to dosta neobične riječi za odjavljivanje.

Vezani članci Dragutin Varda Nakon razgovora s ministrom: Direktor tvrtke iz Ivanca prekinuo štrajk glađu Slika nije dostupna Student s američkog Stanforda tvrdi da je pronašao lokaciju najvećeg misterija zrakoplovstva

Zanimljiva je i najnovija teorija koja se drži teze da je zrakoplov zahvatio požar kojeg su piloti pokušali ugasiti te su pritom preminuli. Bivši šef američke Federalne agencije za zrakoplovstvo, Billy Vincent, vjeruje da je do požara došlo u prostoru za prtljagu te da piloti u kabini od dima nisu mogli upravljati zrakoplovom pa je zbog toga naglo gubio visinu i dizao se.

Obitelji nestalih putnika sa leta MH370 koji je nestao 8. ožujka s 239 ljudi, na sastanku zrakoplovne tvrtke Malaysia Airlines iskalile su svoj bijes zbog neznanja o lokaciji nestalog zrakoplova.

Ako im malezijske vlasti ubrzo ne daju točne informacije o nestanku zrakoplova započet će štrajk glađu.

Courtney Love zna gdje je nestali malezijski zrakoplov - sve je i nacrtala

Malezijski dužnosnici napominju kako su suzili pretragu prostora, koji sada pokriva oko 7.68 kvadratnih kilometara.

Ukupno je 153 kineskih državljana bilo na tom zrakoplovu koji je letio iz Kuala Lumpura u Peking.

Neki od obitelji Kineza koji su se nalazili u zrakoplovu izjavili su kako vjeruju da malezijske vlasti zadržđavaju informacije te zahtijevaju od malezijske vlasti da im pojasni tijek događaja.

Nakon sastanka s dužnosnicima iz Malaysia Airlinesa u utorak, obitelji nestalih putnika su se dogovorile o provedbi štrajka glađu ne bi li natjerale vlasti da im kažu istinu.

'Nećemo dopustiti da putnici postanu žrtve političke borbe.', čulo se na sastanku, a jedna je žena izjavila kako je sve što oni žele - istina, prenosi BBC.

Talibani: Voljeli bismo biti u prilici da otmemo takav zrakoplov, ali o tome možemo samo sanjati!

Ahmad Jauhari Yahy, izvršni direktor Malaysia Airlinesa, rekao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak da zrakoplovna tvrtka čini sve za obitelji nestalih putnika.

Nakon spekulacija o povezanosti pilota u cijelu situaciju isto kao i malezijskog oporbenog vođe Anwar Ibrahima, malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein rekao je: 'Potraga za letom MH370 veća je od same politike.'

Husein je pohvalio reakciju Međunarodne zajednice na naporima potrage i rekao kako ekipe i dalje pretražuju dva velika zračna koridora sjeverno i južno od mjesta posljednje poznate lokacije zrakoplova.

Također je dodao kako malezijske vlasti i dalje vjeruju kako je rezultat nestanka zrakoplova bila 'namjerna akcija' od strane nekoga na tom letu, no kako ne može reći da se radi o terorizmu.

Kina je angažirala 21 satelita koji pomažu u akciji pronalaska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook