Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuju krivnju

'Tužni' Talibani: Voljeli bismo, ali o otmici takvog aviona možemo sanjati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak i zemlje s vrlo naprednom opremom i postrojenjima ne mogu otkriti gdje je zrakoplov otišao, kažu afganistanski talibani...

Zrakoplovni dužnosnici u Pakistanu, Indiji i središnjoj Aziji, kao i talibani, tvrde da ne znaju ništa o tome gdje se nalazi zrakoplov Malaysia Airlinesa, koji je nestao 8. ožujka, prenosi Reuters. Let MH370 s 239 ljudi nestao je oko sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura prema Pekingu, a istražitelji su sve skloniji teoriji da je zrakoplov preusmjeren nekoliko kilometara od pravca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jest Boeing 777, ali nije let MH370 NADE SU UTIHNULE 'Pronađena vrata nisu pripadala nestalom zrakoplovu' Slika nije dostupna Crna obljetnica Misterij i godinu dana od nestanka: 'Bol obitelji ne može se opisati, još teže podnijeti'

Indijski dužnosnici odbacili su mogućnost da je zrakoplov neprimijećen satima letio iznad njihove zemlje. Dužnosnik ministarstva obrane rekao je da je takva ideja bizarna i neosnovana jer je osiguranje na granici s neprijateljskim Pakistanom presnažno. I pakistanski, kazahstanski i kirgistanski dužnosnici rekli su da nisu primijetili ništa sumnjivo nakon nestanka zrakoplova, odnosno da neidentificirani zrakoplovi nisu ulijetali u njihovo zračno područje 8. ožujka.

Kako se istraga širila, neki su naveli mogućnost da je zrakoplov završio u udaljenom planinskom području kod pakistanske granice s Afganistanom, gdje je sjedište talibana. Glasnogovornik talibana u Afganistanu Zabihullah Mujahid rekao je nemaju veze s nestalim zrakoplovom: 'To se dogodilo izvan Afganistana i možete vidjeti da čak i zemlje s vrlo naprednom opremom i postrojenjima ne mogu otkriti gdje je zrakoplov otišao. Stoga također nemamo nikakve informacije jer to je vanjski problem'.

Zapovjednik pakistanskih talibana rekao je pak da bi oni mogli samo sanjati o otmici zrakoplova. 'Voljeli bismo biti u prilici da otmemo takav zrakoplov', rekao je zapovjednik za Reuters telefonskim putem. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene