Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su izgubili kontakt s islamistima, obitelj Johna Cantliea poziva njegove otmičare da im se jave.


Obitelj Johna Cantliea, Britanca kojeg militanti Islamske države drže kao taoca, pozivaju njegove otmičare da im se jave.

Vezani članci Obitelj Amić - 3 Potresna priča obitelji s osmero djece koja od potresa živi u kući koja samo što se ne sruši: "Već tjedan dana čekamo kontejner. Ne tražimo novac, samo pomoć oko kuće" Ravnatelj OB Dubrovnik, Marijo Bekić Nitko im nije javio da im je preminuo član obitelji: "Rekli su da je dežurna liječnica imala puno posla. Njegove stvari su bacili..."

Cantlieova sestra Jessica u svojoj je izjavi pozvala pripadnike Islamske države da ponovno pokrenu dijalog s njom i njenom obitelji dodavši kako je prethodni dijalog bio prekinut, a njihove daljnje poruke ignorirane, javlja AFP.

Objavljen novi video:Čekam svoj red za smaknuće...

'Ranije smo komunicirali kroz kanal koji ste vi pokrenuli, ali potom je to stalo iz razloga poznatih samo vama. Pozivamo one koji drže Johna da se vrate ranije otvorenom kanalu putem kojeg i dalje šaljemo poruke čekajući da se javite kako bismo nastavili dijalog', rekla je Jessica u izjavi, dodavši kako je njen otac, koji se ranije obraćao islamistima, smrtno bolestan te da ona govori u ime cijele obitelji.

John Cantlie pojavljuje se u seriji džihadističkih videa u kojima optužuje britansku vladu za ono što džihadisti rade. Posljednji takav video pojavio se u nedjelju navečer i u njemu je Cantlie rekao kako čeka svoj red na smaknuće.

Cantlie je otet u srpnju 2012. godine nakon što je s nizozemskim kolegom fotoreporterom prešao granicu iz Turske u Siriju. Nakon nekoliko dana oslobodili su ih borci vojske za oslobođenje Siriji. Cantlie se nakon toga ponovno vratio u Siriju gdje je četiri mjeseca kasnije ponovno otet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook