Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa suprugom

Žena koja je skovala izraz ''alternativne činjenice'' dobila reality show

Kellyanne Conway i George T. Conway III. (Foto: AFP)
Kellyanne Conway i George T. Conway III. (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Kellyanne Conway i George T. Conway III. (Foto: AFP) Kellyanne Conway i George T. Conway III. (Foto: AFP) Foto: Afp Kellyanne Conway (Foto: AFP) Kellyanne Conway (Foto: AFP) Foto: Afp Kellyanne Conway (Foto: AFP) Kellyanne Conway (Foto: AFP) Foto: Afp Kellyanne Conway (Foto: AFP) Kellyanne Conway (Foto: AFP) Foto: Afp +2 Kellyanne Conway (Foto: AFP) Galerija 1/7 >>
Ona je Trumpova savjetnica. On je jedan od njegovih najvećih kritičara. Oni su bračni par Conway, jedan je od najzanimljivijih parova američke politike.

Brak Georgea T. Conwaya III. i Kellyanne Conway opisuje se kao najbolji reality show u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Kellyanne (51) je vodila predizbornu kampanju Donalda Trumpa i mnogi joj pripisuju zasluge za njegovu neočekivanu pobjedu.

Danas je predsjednikova savjetnica, autorica čuvene fraze o "alternativnim činjenicama" i poznata po ratobornoj promociji vladinih mjera na kabelskim televizijama.

S Georgeom (55) je u braku 17 godina i imaju četvero djece - tri dječaka i djevojčicu.

On je istaknuti konzervativni odvjetnik i bivši republikanac koji je, dok nije Trumpu počeo zagorčavati život, bio među kandidatima za visoku poziciju u ministarstvu pravosuđa.

Prošli je mjesec za podcast Yahoo Newsa Trumpovu administraciju nazvao "potpunom katastrofom", pa je poručio da bi se radije "preselio u Australiju" nego ponovno glasao za njega.

Bio je to jedan od rjeđih njegovih nastupa u medijima jer Conway za svoje beskonačno ruganje i ismijavanje predsjednika inače koristi svoj Twitter profil - @gtconway3d.

Prije dva tjedna, nakon što su se produbile Trumpove pravosudne nedaće, prenio je naslovnicu novina iz 1973. na kojoj tadašnji predsjednik Richard Nixon odlučno poručuje: "Ja nisam lopov". Aluzija je bila više nego jasna.

Kad je Trump kazao da presuda njegovom bivšem osobnom odvjetniku Michaelu Cohenu njega "totalno oslobađa krivnje", Conway je žestoko odgovorio.

"Osim u onom sitnom dijelu gdje ured američkog državnog odvjetnika kaže da si uputio Cohena da počini dva zločina", objavio je Conway za svojih 225 tisuća pratitelja. "Osim toga, totalno neokaljan", dodao je sarkastično.

"Bezobrazan"

Osim napada na Trumpa, Conway stalno prenosi novinske članke kritične prema politici Bijele kuće.

Diplomirani studenti Harvarda i Yalea prošli su se mjesec pridružili drugim konzervativnim odvjetnicima i osnovali skupinu nazvanu Provjere i ravnoteže, pokrenutu kako bi se poštivao ustav i "vladavina prava".

Kellyanne Conway rijetko komentira napade svoga supruga na Trumpa, iako je rekla za Washington Post da time i nju "omalovažava".

Kasnije je, u razgovoru za Fox News Sunday, naglasila kako to "ne utječe na nju ili njezin posao".

"Sigurna sam da me feministice danas slave - neovisna, snažna žena na veoma moćnoj poziciji koja se ne slaže sa svojim suprugom".

George Conway je za Yahoo News otkrio što supruga misli o njegovim napadima na Trumpu.

"Mislim da joj se ne sviđa".

"Kad bih dobio novčić za sve u Washingtonu koji se ne slažu sa svojim partnerima o nečemu što se događa u gradu, znate, ne bih bio na ovom razgovoru, nego vjerojatno negdje na plaži", dodao je.

Nedavno ga je žestoko kritizirao Trumpov sin Eric.

"Od svih ružnih stvari u politici, temeljno nepoštovanje koje George Conway pokazuje prema svojoj supruzi, njezinoj karijeri, radnom mjestu i za sva postignuća za koja se snažno borila, možda je najgore", napisao je mladi Trump.

Donald Trump, osim u jednom slučaju kada je rekao da je u pitanju "samopromocija", nije se osvrtao na Georgeove opaske. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene