Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već na prvoj konferenciji za novinare glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer vrlo je bahato poručio novinarima da su iskrivili sliku Trumpove inauguracije te da je suprotno medijskim izvještavanjima Trumpova bila najposjećenija inauguracija u povijesti.


''Bila je to najveća publika koja je ikada svjedočila inauguraciji'', rekao je Sean Spicer novi glasnogovornik Bijele kuće te održao lekciju novinarima o čemu bi trebali izvještavati.

Vezani članci Slika nije dostupna Fotografija Trumpovog kabineta koja je zastarjela već nakon prvih 6 mjeseci Slika nije dostupna Nakon samo dva tjedna, Scaramucci više nije dio Trumpovog tima

Pozvana da objasni zašto je glasnogovornik već na prvoj press konferenciji lagao, Trumpova najviša savjetnica Kellyane Conway rekla je da on nije lagao nego je iznio ''alternativne činjenice''.

Ovako je tekao razgovor Conway s novinarom NBC-a Chuckom Toddom:

Todd: Odgovorite na pitanje zašto je predsjednik tražio od glasnogovornika da izađe na podij prvi put i izjavi laž? Zašto je to učinio? To umanjuje kredibilitet cijelog ureda za odnose s javnošću Bijele kuće.

Conway: Ne umanjuje. Nemojte biti pretjerano dramatični oko toga. Vi tvrdite da je to laž, a on je dao kratki odgovor, glasnogovornik je dao alternativne činjenice.

Todd: Čekajte samo malo – alternativne činjenice? Alternativne činjenice činjenicama su nestine. Alternativne činjenice nisu činjenice, to su lažni navodi.

Conway: Mislite li da je činjenica ili ne to što su milijuni ljudi izgubili zdravstveno osiguranje pod predsjednikom Obamom…

Conway je mijenjanjem teme pokušala izbjeći odgovor, ali Todd se vratio na ono što je rekao Spice.

Todd: Koja je bila poanta ovog ridikuloznog spora oko veličine gomile?

Conway: Vaš posao nije da zovete ridikuloznima stvari koje je naš glasnogovornik i naš predsjednik rekao. To nije vaš posao.

Todd: Možete li, molim vas, odgovoriti na pitanje? Zašto je to učinio? Niste odgovorili na ovo - to je samo jedno pitanje.

Conway: Odgovorit ću ovako - Razmislite o tome što ste upravo rekli svojim gledateljima. Zato mi osjećamo da moramo izići i raščistiti zrak i iznijeti alternativne činjenice.