Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Diljem svijeta obilježava se svjetski dan hrane. Cilj je podići svijest o siromaštvu i gladi. Globalna financijska kriza koja trese bogati zapad uzrokuje novi rast cijena hrane. Ugrožena je egzistencija stotina milijuna siromašnih.


Kibera je sirotinjsko predgrađe kenijskog glavnog grada Nairobija. Ruševne straćare dom su za oko milijun ljudi. Za propast banaka i slom burzi većina vjerojatno nije čula. Glavni problem im je svakodnevno preživljavanje.

Vezani članci Ilustracija Sramite se svi! Nije me briga ni za račune, ni za propise, ni za pravila... Djeca su ostala GLADNA Gladna djeca, ilustracija Prvašići ostali gladni: Škola zabranila da druga djeca s njima podijele svoju hranu?

Poskupljenje hrane nije problem samo najsiromašnijeg kontinenta Afrike. Na rubu egzistencije je i sve više ljudi i na drugom kraju svijeta.

Glavni razlog poskupljenja hrane posljednjih nekoliko godina su rast cijena energenata i klimatske promjene. Siromaštvo pogađa sve veći broj ljudi. Samo ove godine broj onih koji nemaju dovoljno hrane povećao se za oko 75 milijuna. Procjenjuje se da u svijetu gladuje više od 900 milijuna ljudi.

Više u video prilogu.