Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama naredio je da se u Bagdad pošalje dodatnih 350 vojnika kako bi zaštitio američko veleposlanstvo u iračkom glavnom gradu, a na Bliski istok šalje visoke dužnosnike kako bi izgradio snažnije regionalno partnerstvo u borbi protiv militanata Islamske države objavila je u utorak Bijela kuća.


Glasnogovornik ministarstva obrane kontra-admiral John Kirby dodao je da će tim potezom ukupan broj vojnog osoblja odgovornog za sigurnost američkih diplomata biti povećan na oko 820.

Vezani članci Ilustracija Šest projektila ispaljeno na Bagdad, dva pogodila zonu u kojoj je američka ambasada Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu

Najava Bijele kuće uslijedila je dan nakon što je Islamska država objavila novu video snimku koja navodno prikazuje odrubljivanje glave američkom novinaru Stevenu Sotloffu, zbog čega su Sjedinjene Države izrazile zaprepaštenost.

'Ovo je druga poruka SAD-u': Pripadnici IS-a brutalno ubili i drugog taoca!

Obama je u srijedu doputovao u Estoniju, nakon čega će sudjelovati na summitu NATO-a u Walesu. Bijela kuća objavila je da će Obama ovog tjedna obaviti konzultacije sa saveznicima u NATO-u o dodatnim akcijama protiv snaga Islamske države.

Najavila je također da će SAD na Bliski istok poslati državnog tajnika Johna Kerrya, ministra obrane Chucka Hagela i Obaminu savjetnicu za protuterorizam Lisu Monaco kako bi gradili jaču regionalnu suradnju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook