Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O rodnom listu

Obama kod Oprah: Ja se sjećam trenutka rođenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama jučer navečer je otputovao u Chicago gdje je zajedno s prvom damom Michelle gostovao kod Oprah Winfrey. Obama je, između ostalog, govorio i o razlozima objavljivanja rodnog lista.

'Rekao sam svom timu: Unatoč tomu što su razne službe i institucije s Havaja, pa čak i guverner, već potvrdili da sam rođen u SAD-u, ajmo ih pitati mogu li nam dati original rodnog lista pa da jednom zauvijek završimo s tom temom', kazao je Obama u showu koji će na televiziji biti prikazana 2. svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon brojnih napada Obamin rodni list objavljen na stranicama Bijele kuće Slika nije dostupna Elektronički oblik Nema više donošenja domovnica i rodnog lista na upis u srednju školu

Bijela kuća je jučer na svojoj službenoj stranici objavila rodni list američkog predsjednika Baracka Obame kako bi zaustavili glasine koje su pokrenuli republikanski krugovi. Prema podacima, Obama je rođen 4. kolovoza 1961. u Honoluluu na Havajima. Njegov otac Barack Hussein Obama je Afrikanac rođen u Keniji, a majka Stanley Ann Dunham rođena je u Kanzasu.

>> Obamin rodni list objavljen na stranicama Bijele kuće

'Ja se sjećam trenutka rođenja', našalio se Obama kod Oprah. 'Nadam se da smo sad s time završili i da se napokon možemo posvetiti ozbiljnim temama kao što su nezaposlenost, gospodarstvo, cijene nafte, deficit i kako ćemo se nositi s promjenama u svijetu. Ne smiju nas u tome ometati kojekakvi karnevalski glsnici koji idu okolo ne bi li na sebe skrenuli pozornost umjesto da zaista i pokušaju riješiti probleme', kazao je Obama aludirajući na Donalda Trumpa koji je najviše i inzistirao na objavljivanju rodnog lista.

No, ni Trump se, kako se čini, ne da smesti. 'To je moja pobjeda, danas sam vrlo ponosan na sebe. Postigao sam nešto što do sada nikome nije pošlo za rukom. Ipak, treba vidjeti je li taj rodni list pravi', ne odustaje Trump.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene