Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon brojnih napada

Obamin rodni list objavljen na stranicama Bijele kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća objavila je na svojoj službenoj stranici rodni list američkog predsjednika Baracka Obame.

Bijela kuća se odlučila na ovaj potez zbog mnogih glasnina o pravom podrijetlu američkog predsjednika. Obamu su, prvenstveno Donald Trump, pozivali da objavi svoj rodni list kako bi dokazao da je doista rođeni Amerikanac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova teorija 'Obama zbog oca skriva rodni list' Slika nije dostupna Elektronički oblik Nema više donošenja domovnica i rodnog lista na upis u srednju školu

'Nemamo vremena za ovakve budalaštine. Imamo važnijeg posla', komentirao je Obama objavu rodnog lista. 'Imamo većih problema za rješavanje i uvjeren sam da ih možemo riješiti, ali se moramo fokusirati na njih, ne na ovo', dodao je na konfereciji za novinare, piše BBC.

>> 'Obama zbog oca skriva rodni list'

>> Donald Trump želi biti Obama

Trump, koji razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi, mnogo je puta napadao Obamu da ne može biti američki predsjednik jer nije rođen na Havajima kako tvrdi. Ako se pita Donalda Trumpa Barack Obama rođen je u Keniji.

Trump je izjavio da razmišlja o kandidaturi jer voli pobjeđivati, no, mnogi smatraju da su te najave jedino pokušaj samopromocije.

Teme Obaminog rodnog lista dotaknuo se i američki senator Sam Slom koji je rekao da ga Obama skriva jer ne želi otkriti tko je njegov otac.

Prema podacima iz objavljenog rodnog lista Obama je rođen 4. kolovoza 1961. u Honoluluu na Havajima. Njegov otac Barack Hussein Obama je Afrikanac rođen u Keniji, a majka Stanley Ann Dunham rođena je u Kanzasu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene