Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika sirijskog predsjednika:

'Obama je pasivan u pokretanju bliskoistočnog mirovnog procesa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad kritizirao je američkog predsjednika Baracka Obamu u intervjuu za francuski 'Le Figaro' zbog pasivnosti u pokretanju bliskoistočnog mirovnog procesa.

'Slaba točka mirovnog procesa je američki sponzor', rekao je Asad u danas objavljenom intervjuu. 'Sponzor mora izraditi plan akcije. Mora biti proaktivan i poduzeti inicijativu, a ne ostati pasivan i čekati druge da djeluju'. Asad će se u Parizu danas susresti s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem i s njime razgovarati o bliskoistočnom mirovnom procesu i odnosima Pariza i Damaska. Asad je dodao i da se načelno slaže s onim što je Obama rekao o miru na Bliskom istoku, ali da čeka da vidi što kani poduzeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Novi američki predsjednik mora se angažirati na mirovnom procesu' Slika nije dostupna Bush: Postojanje Izraela razlog za optimizam

Sirijski predsjednik kritizirao je također izraelskog premijera Benjamina Netanyahua jer njegova administracija 'ne želi obnoviti mirovne pregovore'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene