Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro raspoloženi

Obama i Romney razmjenjivali šale na dobrotvornoj večeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobro raspoloženi američki predsjednički kandidati Barack Obama i Mitt Romney razmijenili su niz šala na svoj i međusobni račun na dobrotvornoj večeri u New Yorku.

Dva dana nakon žestoke televizijske debate, Obama i Romney, obojica odjeveni u frakove, srdačno su se pozdravili na tradicionalnoj dobrotvornoj večeri u organizaciji newyorške nadbiskupije, obaveznoj postaji svih predsjedničkih kandidata.

Romney je govorio prvi i odmah se našalio na račun svog bogatstva. 'Nakon duge kampanje, lijepo se napokon opustiti i odjenuti nešto što Ann i ja nosimo po kući', kazao je. Obama i Romney su na događaju u hotelu Waldorf Astoriji sjedili jedan pokraj drugog, razdvojeni jedino organizatorom svečanosti, kardinalom Timothyjem Dolanom.

Večera je prigoda predsjednicima ili predsjedničkim kandidatima da pokažu svoje komičarske vještine šalama koje im obično sastavljaju domišljati pisci govora. 'Nadao sam se da će predsjednik povesti potpredsjednika Joea Bidena, njemu je sve smiješno', kazao je Romney, komentirajući očekivanja da zabavi publiku i usput 'bocnuvši' Bidena za njegov nastup u debati potpredsjedničkih
kandidata.

>> Obama i Romney bi do izbora na kampanju mogli potrošiti milijardu dolara

'Bio sam jako dobar u drugoj debati jer sam se dobro naspavao u prvoj', kazao je Obama, aludirajući na svoj loš nastup u prvom sučeljavanju s Romneyjem. Govor je počeo zamolbom da svi zauzmu svoja mjesta, jer ako to ne učine doći će Clint Eastwood i vikati na prazne stolice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za njega to znači nastavak progona Assange: Obama je vuk u janjećoj koži Slika nije dostupna 'Okupani' u plavo Ovako je izgledalo nebo iznad New Yorka nakon Obamine pobjede

Romney je kazao da se za debate priprema tako 'što ne pije već 65 godina'. Mormonima, čiji je Romney pripadnik, alkohol je zabranjen. Obama je kazao da ga često kritiziraju zato što je previše popularan u Europi. 'Impresioniran sam načinom na koji je guverner Romney riješio taj problem', rekao je, šaleći se oko prekomorske mini turneje republikanskog predsjedničkog kandidata ovoga ljeta na kojoj je s nekoliko nespretnih izjava izazvao nezadovoljstvo svojih domaćina.

Za Obamu i Romneyja ova je večera bila kratak predah između brojnih predizbornih skupova u desetak tzv. država bojišta, koje će odlučiti izbornog pobjednika, 6. studenoga. Po posljednjim anketama, dvojica su kandidata izjednačena na nacionalnoj razini, ali u ključnim državama Obama i dalje održava malu prednost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene