Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici negoduju

Obama i dalje muku muči s prestankom pušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama i dalje se trudi prestati pušiti i ima malo povišen kolesterol, no inače je izvrsnoga zdravlja, prema liječnicima koji su ga u nedjelju pregledali u Mornaričkom medicinskom centru u Bethesdi, u predgrađu Washingtona.

Prvi Obamin sistematski pregled od preuzimanja dužnosti trajao je sat i pol a 48-godišnji predsjednik je 'izvrsnoga zdravlja', prema sažetku izvješća liječnika Dr. Jeffa Kuhlmana, koje u ponedjeljak prenosi američki tisak. U izvješću se navodi da predsjednik ima 81,6 kg s tenisicama i odjećom za trening, te da ima zavidan indeks tjelesne mase od 23,7.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..." Ante Ćorušić - 3 Gost Dnevnika Nove TV Hoće li biti štrajka? Ravnatelj KBC-a Zagreb odgovara: "Liječnicima nikad nije bilo bolje"

No, njegov liječnik želi da promijeni prehrambene navike kako bi njegov LDL kolesterol, koji je 138 mg/dl, pao ispod 130, navodi se u izvješćima. Obama i dalje koristi nikotinsku nadomjesnu terapiju, a liječnik mu je preporučio nastavak napora za prestanak pušenja. Dr. Kuhlman je predsjednika Obamu naručio za sljedeći sistematski pregled kad napuni 50 godina, u kolovozu 2011. Dok je bio u bolnici, Obama je posjetio desetak vojnika ranjenih u ratovima u Iraku i Afganistanu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene