Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama i dalje se trudi prestati pušiti i ima malo povišen kolesterol, no inače je izvrsnoga zdravlja, prema liječnicima koji su ga u nedjelju pregledali u Mornaričkom medicinskom centru u Bethesdi, u predgrađu Washingtona.


Prvi Obamin sistematski pregled od preuzimanja dužnosti trajao je sat i pol a 48-godišnji predsjednik je 'izvrsnoga zdravlja', prema sažetku izvješća liječnika Dr. Jeffa Kuhlmana, koje u ponedjeljak prenosi američki tisak. U izvješću se navodi da predsjednik ima 81,6 kg s tenisicama i odjećom za trening, te da ima zavidan indeks tjelesne mase od 23,7.

Vezani članci Klinika za tumore A kako je usred cijelog ovog kaosa pacijentima na Klinici za tumore? ''Pretužno je to što se događa" Krešimir Luetić i Vili Beroš Hrvatska liječnička komora: ''Nerealno je očekivati da će se bez učinkovite nacionalne informatičke platforme uspjeti obavijestiti više od milijun građana te ih i procijepiti''

No, njegov liječnik želi da promijeni prehrambene navike kako bi njegov LDL kolesterol, koji je 138 mg/dl, pao ispod 130, navodi se u izvješćima. Obama i dalje koristi nikotinsku nadomjesnu terapiju, a liječnik mu je preporučio nastavak napora za prestanak pušenja. Dr. Kuhlman je predsjednika Obamu naručio za sljedeći sistematski pregled kad napuni 50 godina, u kolovozu 2011. Dok je bio u bolnici, Obama je posjetio desetak vojnika ranjenih u ratovima u Iraku i Afganistanu. (Hina)