Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Egipat 'više neće biti isti', rekao je američki predsjednik Barack Obama, pozivajući egipatsku vojsku da osigura 'vjerodostojan' prijelaz u demokraciju, nakon ostavke predsjednika Hosnija Mubaraka.


'Egipatski narod se izjasnio, njegov glas se čuo i Egipat više neće biti isti', rekao je Obama u svečanom govoru u Bijeloj kući, nekoliko sati pošto je Mubarak podnio ostavku i predao ovlasti vojsci, pod pritiskom narodne pobune bez presedana.

'Predsjednik Mubarak je svojom ostavkom ispunio zahtjev Egipćana za promjene', dodao je američki predsjednik koji je egipatsku vojsku, pohvalivši je još jednom za suzdržanost, pozvao da osigura tranziciju prema demokraciji koja će biti 'vjerodostojna u očima egipatskog naroda'. (Hina)

Vezani članci Volodimir Zelenski Zelenski se obratio Europljanima: "Podržite našu borbu jer ako mi padnemo, past ćete i vi" Zoran Milanović Milanović sve žešće: ''Plenković je terminalno nesposoban. Kad ste vidjeli da ja idem fizički nasrtati na nekoga, a jači sam od Plenkovića''

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju