Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Narod se izjasnio'

Obama: Egipat više neće biti isti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipat 'više neće biti isti', rekao je američki predsjednik Barack Obama, pozivajući egipatsku vojsku da osigura 'vjerodostojan' prijelaz u demokraciju, nakon ostavke predsjednika Hosnija Mubaraka.

'Egipatski narod se izjasnio, njegov glas se čuo i Egipat više neće biti isti', rekao je Obama u svečanom govoru u Bijeloj kući, nekoliko sati pošto je Mubarak podnio ostavku i predao ovlasti vojsci, pod pritiskom narodne pobune bez presedana.

'Predsjednik Mubarak je svojom ostavkom ispunio zahtjev Egipćana za promjene', dodao je američki predsjednik koji je egipatsku vojsku, pohvalivši je još jednom za suzdržanost, pozvao da osigura tranziciju prema demokraciji koja će biti 'vjerodostojna u očima egipatskog naroda'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rusi lažu Zelenski: "Rat nikada nije izoliran. Uvijek tuče i žrtvu i agresora. Nismo postali robovi niti ćemo postati!" Slika nije dostupna siguran u pobjedu Zelenski se obratio Europljanima: "Podržite našu borbu jer ako mi padnemo, past ćete i vi"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene