Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruća linija

O čemu su telefonom razgovarali Putin i al-Asad?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin telefonski je razgovarao s predsjednikom Sirije Bašarom al-Asadom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je razgovarao telefonom sa sirijskim kolegom Bašarom al-Asadom, priopćio je Kremlj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bura oko Sirije Putin: Nikakav plan neće uspjeti sve dok Amerika ne odustane od napada Slika nije dostupna Nije donio konačnu odluku Obama pozvao svijet da ne stoji 'paralizirano': Ne možemo prihvatiti da djecu truju plinom

Razgovor je upriličen 'na prijedlog ruske strane', dodaje Kremlj u priopćenju, istaknuvši da su dvojica predsjednika razgovarala o pripremi međunarodne mirovne konferencije o Siriji, takozvane Ženeve 2, o uništenju sirijskog kemijskog arsenala i o humanitarnom stanju u toj zemlji.

>> Rusi OPCW-u nude dva milijuna dolara za uništenje Asadovih kemikalija

'Vladimir Putin je posebno istaknuo napore koje Rusija zajedno s partnerima ulaže u pripremu međunarodne konferencije Ženeve 2 (i) izrazio je zadovoljstvo što je Bašar al-Asad pristao poslati na konferenciju sirijsko vladino izaslanstvo', ističe Kremlj.

'Izražena je nada da će glavne oporbene skupine zauzeti konstruktivan pristup i da će sudjelovati na konferenciji', dodaje rusko predsjedništvo.

U vezi s uništenjem sirijskog kemijskog arsenala ruski predsjednik je 'izrazio zadovoljstvo suradnjom sirijskih vlasti i stručne skupine Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) i UN-a'.

Glede humanitarnog stanja 'Vladimir Putin je izrazio zabrinutost zbog informacija da ekstremisti sustavno progone kršćane i druge vjerske manjine'.

Putin je rekao da se 'nada kako će sirijska vlada učiniti sve što je u njezinoj moći da olakša patnje civila i ponovo uspostavi mir među različitim religijama'.

'Bašar al-Asad je zahvalio ruskom vrhu za pomoć i za potporu sirijskom narodu', rekao je na kraju Kremlj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene