Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trump u Japanu:

"Nuklearni program Sj. Koreje prijetnja je za civiliziran svijet, strateško strpljenje je isteklo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump ocijenio je u ponedjeljak u Tokiju da je sjevernokorejski nuklearni program "prijetnja za civiliziran svijet" i potvrdio da je vrijeme "strateškog strpljenja" isteklo.

"Neki kažu da je moja retorika oštra, ali pogledajte što je dogodilo za trajanja blage retorike zadnjih 25 godina", kazao je on na konferenciji za tisak održanoj s japanskim premijerom Shinzom Abeom.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik SAD-a Donald Trump (Foto: AFP) Demonstracija zajedništva Trump nastavlja s pritiskom: "Spremni smo napustiti pregovore sa Sjevernom Korejom"

Trump je u nedjelju u Japanu počeo dugu turneju Azijom kojom bi trebala prevladavati tema povećane napetosti sa Sjevernom Korejom, zbog čega se strahuje od velikog sukoba u regiji.

Sjeverna Koreja izvela je šesti nuklearni pokus u rujnu, najsnažniji do danas, te testirala balističke rakete koje bi mogle doseći dio američkog teritorija.

"Podržavamo Trumpovu politiku po kojoj su sve opcije na stolu", kako bi se suprotstavilo brzom razvoju nuklearnog i raketnog programa Sjeverne Koreje, izjavio je Abe. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene