Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deklasificirani dokumenti

NSA: Prikupili smo 56.000 emailova običnih građana, ali nije bilo namjerno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema dokumentima s kojih je danas skinuta oznaka tajnosti, američka je Nacionalna obavještajna agencija 'nenamjerno' tijekom trogodišnjeg razdoblja prikupila 56.000 emailova Amerikanaca.

Američki obavještajni dužnosnici u srijedu su objavili nove dokumente koji pokazuju da je Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) nenamjerno prikupila 56.000 emailova Amerikanaca od 2008. do 2011.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar o Snowdenu Putin: Odnosi Rusije i SAD-a su važniji od obavještajnih skandala Slika nije dostupna Nevolje predsjednika Bolivije Evo Morales odletio iz Austrije, Snowdenu ni traga

>> SAD kažu da nisu od Britanije tražili da ispituju partnera novinara koji je pisao o NSA

Dužnosnici su to objavili kako bi objasnili da je Agencija uočila i potom popravila tehničke probleme koji su doveli do nesmotrenog prikupljanja elektroničke pošte američkih građana bez naloga. Ovo je još jedan u nizu odgovora Obamine administracije na nastavak kontroverze o navodnom prekomjernom špijuniranju elektroničke komunikacije koju provodi NSA.

Prema riječima dužnosnika i sukladno odluci tajnovitog Suda za nadzor stranih obavještajnih službi, s koje je također skinuta oznaka tajnosti, NSA je odlučio napraviti "čistku" među svojim materijalima nakon što je otkriveno da su greškom pratili komunikaciju američkih državljana i tako "nenamjerno" prikupili 56.000 emailova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene