Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NSA je samo u svibnju 2009. prisluškivala čak 122 predsjednika država i Vlada, među kojima je bila i Angela Merkel, pokazuju novoobjavljeni dokumenti.


Njemačka kancelarka Angela Merkel je na popisu 122 predsjednika Vlada i država o kojima je NSA prikupljala informacije u svibnju 2009., izvijestio je njemački list Der Spiegel, prenosi The Local.

Vezani članci Slika nije dostupna TAJNI DOKUMENTI Kako su špijunirani svjetski vođe na privatnim sastancima Slika nije dostupna Nema istrage o američkom špijuniranju mobitela njemačke kancelarke

List tvrdi da ima uvid u više od 300 izvještaja o Merkel, a izvještaji su pisani i o predsjednicima Perua, Somalije i Bjelorusije.

Merkel ne gubi na popularnosti

Ovi dokumenti NSA mogli bi, prema pisanju lista, biti važan dokaz za njemačko pravosuđe koje će u sljedećih nekoliko dana odlučiti hoće li otvoriti istragu o špijunaži.

Podsjetimo, dokumenti NSA koje je medijima dostavio zviždač Edward Snowden, pokazuju kako su američke vlasti prisluškivali, ne samo sumnjive teroriste, već i predsjednike Vlada i država, među kojima je bila i Angela Merkel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook