Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NSA je samo u svibnju 2009. prisluškivala čak 122 predsjednika država i Vlada, među kojima je bila i Angela Merkel, pokazuju novoobjavljeni dokumenti.


Njemačka kancelarka Angela Merkel je na popisu 122 predsjednika Vlada i država o kojima je NSA prikupljala informacije u svibnju 2009., izvijestio je njemački list Der Spiegel, prenosi The Local.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriveno kako su Amerikanci špijunirali Talijane Slika nije dostupna 'Amerika je Njemačkoj ponudila sporazum o nešpijuniranju'

List tvrdi da ima uvid u više od 300 izvještaja o Merkel, a izvještaji su pisani i o predsjednicima Perua, Somalije i Bjelorusije.

Merkel ne gubi na popularnosti

Ovi dokumenti NSA mogli bi, prema pisanju lista, biti važan dokaz za njemačko pravosuđe koje će u sljedećih nekoliko dana odlučiti hoće li otvoriti istragu o špijunaži.

Podsjetimo, dokumenti NSA koje je medijima dostavio zviždač Edward Snowden, pokazuju kako su američke vlasti prisluškivali, ne samo sumnjive teroriste, već i predsjednike Vlada i država, među kojima je bila i Angela Merkel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook