Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mandat nije dobro počeo

Merkel ne gubi na popularnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon stotinu dana na čelu nove vlade 'velike koalicije' sa socijaldemokratima, njemačka kancelarka Angela Merkel i dalje je u zenitu popularnosti.

Početak trećeg mandata Angele Merkel, započet polovicom prosinca, nije dobro krenuo s nezgodom na skijanju koja ju je natjerala da hoda sa štakama nekoliko tjedana, 'kohabitacijom' sa socijaldemokratskim partnerima, ostavkom ministra i velikom međunarodnom krizom s Rusijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna Nova vlada u Berlinu Na čelo njemačke vojske prvi put postavljena žena!

No, konzervativna 59-godišnja kancelarka, slavljena u Njemačkoj jer je spasila prvu europsku ekonomiju od financijske krize, nastavlja uživati u nezabilježenoj popularnosti, na čemu joj zavidi većina europskih čelnika.

Merkel, koja uživa u dobrom ekonomskom zdravlju zemlje u pripremi uvođenja minimalne plaće i poboljšanju niskih mirovina, ostaje omiljenja političarka Nijemaca, prema ispitivanjima javnog mnijenja, bez obzira na više od osam godina vlasti.

Merkel: Jako sam impresionirana

'Merkel je jako moćna na njemačkoj političkoj sceni. Uživa čak i štovanje socijaldemokratskih birača', ocjenjuje Ulrich von Alemann, politolog sa Sveučilišta u Duesseldorfu.

Prema više ispitivanja javnog mnijenja, Merkeličini konzervativci (CDU/CSU) uživaju potporu oko 40 posto birača, daleko ispred SPD-a koji podržava 26 posto birača. Kancelarka Merkel u svim je ispitivanjima najpopularnija političarka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene