Američka Agencija za nacionalnu sigurnost, pogođena skandalom zbog objave povjerljivih podataka koje je otkrio bivši ugovorni zaposlenik Edward Snowden, objavila je kako namjerava otpustiti 90 posto adminitratora kako bi smanjila broj ljudi koji imaju pristup tajnim informacijama.


Direktor NSA Keith Alexander rekao je na konferenciji o cyber sigurnosti u New Yorku da će automatizacija velikog dijela posla poboljšati sigurnost.

'Ono što sada radimo, doduše ne dovoljno brzo, je smanjivanje broja sistem administratora za 90 posto', rekao je Alexander.

Edward Snowden, koji je bio jedan od tisuću sistem administratora u agenciji, objavio je medijima tajne podatke o programu nadzora elektroničkih komunikacija diljem svijeta.

Vezani članci Stan u New Yorku Neki stanodavci nemaju srama, pogledajte što naplaćuju više od 10.000 kuna mjesečno Policija ispred katedrale sv. Ivana Božanskog u New Yorku Pucnjava u katedrali u New Yorku, napadač otvorio vatru tijekom nastupa zbora: "Nije ciljao nikog konkretno. Vikao je - 'ubijte me'"

>> Evo GDJE je Snowden dobio azil

Korištenje tehnologije kako bi se automatizirao posao koji sada obavljaju zaposlenici i ugovorni djelatnici učinit će sustav NSA-e sigurnijim i bržim, istaknuo je Alexander ne spominjući izravno Snowdena.NSA se na taj korak odlučila prije izbijanja slučaja 'Snowden', ali ga je sada ubrzala, kažu u agenciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook