Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog Snowdena

NSA otpušta administratore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Agencija za nacionalnu sigurnost, pogođena skandalom zbog objave povjerljivih podataka koje je otkrio bivši ugovorni zaposlenik Edward Snowden, objavila je kako namjerava otpustiti 90 posto adminitratora kako bi smanjila broj ljudi koji imaju pristup tajnim informacijama.

Direktor NSA Keith Alexander rekao je na konferenciji o cyber sigurnosti u New Yorku da će automatizacija velikog dijela posla poboljšati sigurnost.

'Ono što sada radimo, doduše ne dovoljno brzo, je smanjivanje broja sistem administratora za 90 posto', rekao je Alexander.

Edward Snowden, koji je bio jedan od tisuću sistem administratora u agenciji, objavio je medijima tajne podatke o programu nadzora elektroničkih komunikacija diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere

>> Evo GDJE je Snowden dobio azil

Korištenje tehnologije kako bi se automatizirao posao koji sada obavljaju zaposlenici i ugovorni djelatnici učinit će sustav NSA-e sigurnijim i bržim, istaknuo je Alexander ne spominjući izravno Snowdena.



NSA se na taj korak odlučila prije izbijanja slučaja 'Snowden', ali ga je sada ubrzala, kažu u agenciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene