Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pada razina američkih snaga

Novo ime rata u Iraku: Operacija nova zora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obamina administracija odlučila je dati novo ime ratu u Iraku - 'Operacija nova zora'.

To je odlučila kako bi odražavalo ograničenu ulogu američkih snaga u održavanju sigurnosti zemlje u ovoj godini, dok broj vojnika iz SAD-a opada, izvijestio je The Washington Post, citirajući bilješku ministra obrane Roberta Gatesa. Otkako su američke snage prešle kuvajtsku granicu i krenule prema Bagdadu 2003., rat je bio poznat kao 'Operacija iračka sloboda'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

Novi bi naziv trebao biti uveden u rujnu, kada bi razina američkih snaga u Iraku trebala pasti na oko 50.000. Svrha promjene je poslati poruku da se borbena uloga američke vojske u Iraku ubrzano privodi kraju. U bilješci od 17. veljače, Gates je napisao generalu Davidu Petraeusu, najvišem zapovjedniku američkih snaga u regiji, da se promjenom imena želi 'prepoznati evolucija u odnosima SAD-a s vladom Iraka', navodi The Washington Post. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene