Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno iskustvo

Novinar AP-a zaplivao u naftnoj mrlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar Associated Pressa Rich Matthews, zaplivao je Meksičkim zaljevom kroz gusti sloj nafte i opisao svoje iskustvo.

'Kad sam zaronio ispod površine, vidio sam naftu i samo naftu. S površine visi u dubinu i do pet metara, u obliku velikih mjehura. Ispod naftne mrlje života nema, vidio sam samo mrtve meduze i sitnu ribu', ispričao je Matthews. On je u naftom zagađenoj vodi proveo samo 10 minuta, no to je bilo dovoljno da ga nafta prekrije po cijelom tijelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naftna mrlja duga 160 kilometara Nova katastrofa u Meksičkom zaljevu Slika nije dostupna 'Splet loših odluka' 'Do katastrofe u Meksičkom zaljevu došlo je zbog štednje'

'Iskreno, izgledam poput onih jadnih pelikana, koje svi gledamo posljednjih dana. nafta je toliko gusta i ljepljiva, da se jednostavno ne može ostrugati s kože. Skidati ju se mora postepeno, sloj po sloj, dok se ne dođe do kože. Niti jedna životinja to sama ne može učiniti', zaključio je reporter. Ipak, prilikom čišćenja, Matthewsu su zaboravili ostrugati stopala pa je on, kad se pridigao, izgubio tlo pod nogama i ponovno završio u naftom zagađenoj vodi i dodatnom polusatnom čišćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene