Nezapamćene olujne kiše i bujice odnijele su tri života, a jedna se osoba smatra nestalom u Aucklandu, objavio je u subotu novozelandski premijer Chris Hipkins.

Galerija +0 Ilustracija

Poplave u petak usmrtile su tri sobe, a jedna se vodi kao nestala, rekao je na konferenciji za medije premijer Cris Hipkins i dodao: "U pojedinim zonama pričinjena je velika materijalna šteta."

Policija je objavila da su dva tijela pronađena u predgrađu Aucklanda, novozelandskoga grada s najviše stanovnika. Treća žrtva poginula je u klizanju tla blizu središta Aucklanda. Četvrta osoba, koju su odnijele vode južno od Aucklanda, još se vodi kao nestala.

Lokalna zračna luka, najveća u zemlji, djelomično je otvorena u subotu nakon što je bila potpuno zatvorena. Domaći promet ponovno je uspostavljen, a međunarodni letovi trebali bi se uspostaviti u nedjelju.

Iz sigurnosnih razloga koncerti britanske pop-zvijezde Eltona Johna, koji su bili predviđeni na stadionu u Aucklandu u petak i subotu, otkazani su.

Voda se velikim dijelom povukla u subotu poslije podne pošto su ulice bile pretvorene u rijeku, no nove se kiše očekuju te je premijer Novog Zelanda pozvao stanovnike da ostanu u svojim domovima.

Poplave na karlovačkom području - 3 Selo koje je postalo otok godinama sluša ista obećanja: ''Voda je na sve strane, tako nam je cijelog života''

  Jacinda Ardern (Foto: AFP) Novozelandska premijerka šokirala javnost: "Nadala sam se da ću se uspjeti pripremiti i za još jednu godinu"

Olujno nevrijeme prvi je veliki izazov za vladu novog premijera koji je naslijedio Jacindu Ardern pošto je iznenada zbog premorenosti podnijela ostavku i predala mu dužnost u srijedu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju