Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju od vojnih vježbi

Novi vojni manevri unatoč napetostima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka i južnokorejska vojska održat će nove zajedničke vojne manevre.

Dogodit će se to u atmosferi velike napetosti u regiji nakon što je Sjeverna Koreja 'proizvoljno i protuzakonito' bombardirala južnokorejski otok, objavili su u srijedu u Seulu zapovjednici američkih i južnokorejskih oružanih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obama brani saveznika Odgovor na napad: SAD i Južna Koreja dogovorili vojne vježbe Slika nije dostupna Gotovo 100.000 vojnika Unatoč prijetnjama Sj. Koreje počeli vojni manevri Južne Koreje i SAD-a

Sjevernokorejsko bombardiranje južnokorejskog otoka Yeonpyeong prošlog mjeseca, u koje su poginule četiri osobe a 18 ih je ranjeno, 'proizvoljan je i protuzakonit napad' koji krši povelju UN-a i primirje kojim je okončan rat dviju Koreja (1950.-1953.), ocijenili su zapovjednici dviju vojski.

>> Odgovor na napad: SAD i Južna Koreja dogovorili vojne vježbe

>> SAD i Južna Koreja počele zajedničke vojne vježbe

Zapovjednik združenog stožera američkih oružanih snaga admiral Michael Mullen nalazi se u dvodnevnom posjetu Seulu kako bi potvrdio podršku SAD-a J. Koreji nakon bombardiranja krajem studenoga.Razgovori su vođeni u srijedu dok se čini da Pjongjang održava nove vojne vježbe. Po južnokorejskoj vojsci, u srijedu su se čule eksplozije sa sjevernokorejskog teritorija.

Paralelno s vježbom između SAD-a i Koreje, održava se i vojna vježba između Japana i SAD-a. Za vrijeme njihovog održavanja, dva ruska vojna aviona prodrla su u zračni prostor iznad Japanskog mora.

Prema japanskim medijima, vježbe su morale biti privremeno prekinute zbog tog upada, ali su ruske vlasti dale na znanje da 'Rusija nije prekršila nijedan propis o korištenju zračnog prostora niti pravila letenja'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene