Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 uhićenih

Novi žestoki sukobi "žutih prsluka" i policije u Parizu: "Nemojmo se zavaravati, oni traže nasilje"

Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija
Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija AFP
Aktualno Galerija +0 Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Galerija 1/1 >>
Francuska policija u subotu je upotrijebila suzavac te je privela više desetaka prosvjednika nakon sukoba s pripadnicima "žutih prsluka" koji demonstriraju protiv reformi predsjednika Emmanuela Macrona osamnaesti tjedan zaredom.

Prosvjednici su na policiju, kroz oblake suzavca, bacali kamenje ispred Slavoluka pobjede, oštećenog tijekom prosvjeda u prosincu.

Pročitajte i ovo Neredi u Francuskoj - 4 Pola milijuna ljudi FOTO Totalni kaos u Francuskoj: Prosvjednici kamenovali policiju, zapalili omiljeni Macronov restoran Prosvjed protiv obrazovne reforme u Francuskoj (Foto: Arhiva/AFP) Sve više prosvjeda Protiv reforme obrazovanja i u znak podrške "žutim prslucima": Blokirane srednje škole u Francuskoj

U obližnjim ulicama podmetnuta je vatra, a u plamenu je završio najmanje jedan automobil.

Tijekom jutra policija je koristila i vodene topove te je privela tridesetak prosvjednika koji su demonstrirali na Elizejskim poljima.

Ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner je rekao da su se među demonstrante infiltrirali nasilnici te je policajcima naredio da "na njihove neprihvatljive napade žestoko odgovore".

"Nemojmo se zavaravati: oni traže nasilje i ondje su da bi stvorili kaos u Parizu", tvitao je Castaner.

Na meti prosvjednika ponovno su se našli i luksuzni dućani nedaleko Slavoluka pobjede kojima su razbijali izloge, a štetu su pretrpjeli i neki restorani.

Prosvjedi, koji se od prosinca održavaju svaku subotu u Parizu i ostalim francuskim gradovima, postupno jenjavaju i okupljaju sve manje ljudi. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene