Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studenti su bacali Molotovljeve koktele i razne predmete na policajce, koji su odvratili suzavcem tijekom manifestacije srednjoškolaca i studenata u Ateni.


Prije tog sukoba stanje je bilo mirno, ali napeto. Kratki sukob više desetaka mladih i policajaca zbio se početkom poslijepodneva dok se oko 4 000 ljudi spremalo defilirati središtem Atene.

Vezani članci Mladi u kafiću, ilustracija Plenkoviću, evo ideje: Mlade nagrađuju sa 150 eura ako se cijepe, novac mogu potrošiti na hotele, avio karte ili koncerte Migranti u Grčkoj Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija''

Okršaji se nastavljaju sedmi dan mobilizacije bez presedana u Grčkoj, šest dana nakon što je jedan policajac ubio mladića. Profesori, učenici i studenti su skandirali slogane protiv policajaca.

Grčku od subote, kada je ubijen petnaestogodišnji Aleksis Grigoroulos, potresa val sukoba mladih i policije, u kojima je uništen veći broj trgovina, banaka i službenih zgrada u Ateni i velikim gradovima zemlje.