Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nekoliko stotina okupljenih

VIDEO Novi prosvjedi u Italiji zbog uvođenja COVID potvrda, blokirana luka u Trstu: "Napali su nas. Zanijemio sam"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon petka, prosvjednici su svoje negodovanje odlučili iskazati i u ponedjeljak u glavnoj luci u Trstu, a okupilo ih se nekoliko stotina. Policija ih je pokušala otjerati suzavcem i vodenim topovima.

Vodeni topovi i suzavac - policijsko oružje protiv prosvjednika diljem Italije. U luci u Trstu građani su se okupili i negoduju zbog uvođenja obavezne COVID potvrde.

Sjeveroistočna luka bila je žarište prosvjeda u Italiji zbog uvođenja novih pravila prošlog petka koja od svih radnika zahtijevaju da pokažu dokaz o cijepljenju, negativan test na koronavirus ili nedavno preboljenje infekcije, piše Reuters.

Policija s punom opremom dočekala je nekoliko stotina prosvjednika u glavnoj luci. Tjerali su ih mlazovima vode i suzavcem, a mnogi su se tada uputili na glavni gradski trg.

"Napali su nas. Zanijemio sam. Nisam to očekivao. Sjedit ćemo ovdje. Mi smo mirni. Nećemo odustati", rekao je Stefano Puzzer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON SVEGA Necijepljeni pacijenti pune bolničke krevete u Vječnom gradu: ''To je čudno... ne boje se COVIDA, ali se boje cjepiva”

Pročitajte i ovo Blokada luke u Trstu kazne do 1500 eura Prosvjedi u Italiji zbog uvođenja COVID propusnica: "Bilo bi mi draže da je vlada uvela obvezno cijepljenje"

Podsjetimo, u petak je na snagu stupila obveza posjedovanja COVID digitalne potvrde i mnogi su stanovnici prosvjedovali. Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo u Trstu gdje su prijetili blokadom luke.

Tvrtke mogu biti kažnjene iznosom i do 1500 eura zbog neprovođenje nove odluke. U Italiji je u potpunosti cijepljeno 80 posto stanovništva.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene