Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava u Arizoni

Novi detalji: Nadzorne kamere snimile krvoproliće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimke nadzornih kamera s biračkog skupa na kojemu je počinjeno krvoproliće, tijekom koeg je ubijeno šest osoba, dok je kongresmenica Gifford teško ozlijeđena, otkrile su neke nove detalje u slučaju.

Snimke pokazuju kako osumnjičeni Jared Loughner dolazi na birački skup te se približava kongresnici Gabrielle Giffords i puca joj u lice.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

>> Teško ranjena kongresnica više nije kritično

>> VIDEO: Ubojica iz Arizone snimio jezivu šetnju po kampusu

Metak iz njegovog 9 milimetarskog Glocka pogodio je Gifford iznad lijevog oka te je izašao kroz stražnji dio lubanje, kažu izvori koji su vidjeli snimke nadzornih kamera, a piše The Washington Post. Loughner je nakon toga ispalio još 31 hitac u 15 sekundi.

Snimke pokazuju i kako je Loughner upucao federalnog suca Johna Rolla, jednog od šestero ubijenih u pucnjavi. Stanje ranjene kongresnice je ozbiljno dok je druga, neimenovana ranjena osoba u dobrom zdravstvenom stanju, priopćili su iz bolnice.

Loughner krajem prošle godine prijatelju pokazao pištolj

Snimke prikazuju Loughnera u trgovini, a istražitelji smatraju da je tamo obavio posljednju pripremu za pucnjavu. Vidi se i kako Loughner prodavaču pokazuje na uši u smislu da ga ne čuje pa istražitelji vjeruju da je u toaletu trgovine stavio čepiće za uši.

Snimke se smatraju moćnim dokazima u slučaju krvoprolića protiv osumnjičenog Loughnera. Više od 250 federalnih agenata i 130 lokalnih detektiva intervjuiralo je više od 300 ljudi. Istražitelji su prikupili metke, a jedan je pronađen čak u torbici neke gospođe.

Razgovaralo se i s prijateljima osumničenog, a jedan od njih je izjavio kako mu je Loughner u razdovlju između Božića i Nove Godine pokazao pištolj kojeg treba, kako je rekao, za zaštitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene