Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prolom oblaka'

VIDEO Nove poplave u BiH: U 15 minuta potopljena dva naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša koja je jučer padala na sjeveroistoku BiH, uzrokovala je nove poplave.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Slika nije dostupna VODENA BUJICA Poplave na sjeveroistoku BiH, više stotina kuća pod vodom

Na sjeveroistoku BiH jučer je padala kiša i uzrokovala je poplave u naseljima Orahovica i Donja Orahovica, piše Dnevni Avaz.

U svega 15 minuta poplavila ih je Moranjačka rijeka. Mještani Orahovice kažu da je nad brdskim dijelom bio prolom oblaka i da se sva voda slila prema ravničarskom dijelu naselja. Za samo 15 minuta voda je potopila prve katove domaćinstava, a nivo vode je iznosio i do 120 cm.

Mulj i nanosi blata su preko 20 cm.

Preminuo hrabri dječak koji je pomagao susjedima u poplavi

Podsjetimo da je ovaj dio Gračanice bio potopljen 15. i 16. svibnja ove godine izlijevanjem rijeke Spreče. Štete današnjom poplavom za stanovnike ovog kraja su još veće i nenadoknadive, jer većina stanovništva živi od poljoprivrede.

U Bosanskoj Posavini i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplava

Za područje Bosanske Posavine i u nedjelju vrijedi stanje izvanredne zaštite od poplava, izvijestila je bosanskohercegovačka Agencija za vodno područje rijeke Save.

U redovitom izvješću ove agencije navodi se kako vodostaj Save i dalje opada pa je u protekla 24 sata niži do 27 centimetara.

Voda se i dalje sporo povlači iz poplavljenih područja što posebice vrijedi za općine Bosanski Šamac, Odžak, Domaljevac i Orašje.

Veliki broj osoba, uglavnom starijih te žena i djeca i dalje su u centrima za kolektivni smještaj gdje su evakuirani nakon prošlotjednih poplava a potrebna im je hrana i lijekovi kao i medicinska skrb.

Iz službi civilne zaštite i općinskih kriznih stožera u Bosanskoj Posavini podsjećaju na povećane opasnosti od zaraza uslijed naglog porasta temperature zraka te najezde komaraca.

Za sada nema naznaka pojave epidemija. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene