Nekoliko raketa palo je 100 metara od američke ambasade u Bagdadu.

Galerija


Dvije eksplozije odjeknule su u Bagdadu, glavnom gradu Iraka.

Vezani članci Gordan Grlić Radman i Mike Pompeo Ministar Grlić Radman najavio ukidanje viza za SAD: "Ispunili smo sve uvjete..." Bernie Sanders u New Hampshireu Sanders proglasio pobjedu u New Hampshireu: "Ujedinit ćemo se i poraziti najopakijeg predsjednika"

Nakon toga su se začule sirene.

Dvije rakete pale su unutar Zelene zone u Bagdadu. Unutar te zone nalazi se i američko veleposlanstvo, javlja RT.

Iračka vojska navodi kako su dvije rakete "Kaćuša" pale u Zelenu zonu i da je došlo do požara, ali kako nije bilo žrtava.

Zelena zona je iznimno jako čuvani dio Bagdada gdje se nalaze diplomatska predstavništva i državna administracija.

Napad na Zelenu zonu u Bagdadu dogodio se i u nedjelju 5. siječnja. Tada je šest projektila iz raketnog bacača kaćuša palo na grad, a dva su pogodila dobro utvrđenu Zelenu zonu.

Preostali projektili pogodili su obližnju četvrt Jadrija, rekla je vojska. Šest je osoba ozlijeđeno, rekla je policija.

Teheran je dan ranije objavio, nakon što je američki dron ubio glavnog zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija u petak 3. siječnja, kako će zbog napada kazniti Amerikance gdje god im budu u dosegu.

Prije ubojstva Sulejmanija, nekoliko desetaka prosvjednika upalo je u veleposlanstvo SAD-a u Bagdadu, kako bi osudili zračne napade na baze proiranske milicije u Iraku. Upad u veleposlanstvo dogodio se tijekom prosvjeda na tisuće ljudi u blizini veleposlanstva.