Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U slučaju svake nove destabilizacije Ukrajine Rusija će platii visoku cijenu - tako je ukratko glasilo ono što je predsjednik Europske komisije danas poručio Putinu.


Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u petak je u telefonskom razgovoru upozorio ruskog predsjednika Vladimira Putina da će svaka nova "destabilizacija" Ukrajine "skupo koštati" njegovu zemlju.

Vezani članci Go_A Jesu li oni najveća konkurencija Albini? Ljubitelji Eurosonga poludjeli za pjesmom Ukrajinaca, podrška im stiže i iz Hrvatske! Rusko cjepivo protiv koronavirusa, Sputnjik V Ukrajina zabranila registraciju ruskih cjepiva protiv korone: "To je hibridno rusko oružje!"

"Europska unija je već prije jasno dala do znanja da će svaka nova destabilizacija Ukrajine i regije imati visoku cijenu", upozorio je prvi čovjek Komisije.

Putin: Ukrajinci napadaju kao nacisti!

U priopćenju Komisije stoji da je "vrlo iskrenom razgovoru" Barosso izrazio "duboku zabrinutost" informacijama o direktnoj uključenosti ruskih vojnika u borbama u Ukrajini.

Barroso je, dodaje se u priopćenju, "snažno osudio" upade ruskih vojnih jedinica na ukrajinski teritorij i sudjelovanje u vojnim operacijama te pozvao Putina da "preokrene razvoj događaja".

Sadašnja situacija je u "potpunoj suprotnosti s naporima EU-a da se pronađe diplomatsko i pragmatično rješenje", posebice za provedbu sporazuma o pridruženju Unije i Ukrajine te rješavanja pitanja energetike između Rusije i Ukrajine, istaknuo je Barroso. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook