Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još u fazi testiranja

'Nova marihuna' liječi bolesti bez osjećaja napušenosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetom se proširila vijest o 'novoj marihuani'.

Izraelski znanstvenici razvili su novu biljku marihuane koja navodno liječi stanja pupt depresije i šizofrenije, kao i Alzheimerovu bolest, bez da uzrokuje stanje napušenosti. Ova biljka izgleda, miriše i ima okus kao obična marihuana, no ne sadrži THV, aktivan sastojak koji marihuanu i čini drogom, piše Times.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Treba li Hrvatska legalizirati marihuanu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

>> Požar u bivšoj tvornici Sljeme, buknula plantaža marihuane

Vijest o 'novoj marihuani' brzo se proširila internetom zbog širokog raspona bolesti koje može izliječiti. 'Sve je isto kao kod uobičajene bilje, jedino što je nestao onaj osjećaj na koji su navikli njezini korisnici', rekao je Tzahu Klein iz tvrtke Tikkun Olam. Preliminarna testiranja pokazala su da ovakva marihuana djeluje ljekovito kod ljudi koji boluju od šizofrenije, baš kao i uobičajeni lijekovi za tu bolest. Također, kod uzimanja te biljke nije bilo nuspojava u ponašanju, raspoloženju i kilaži.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene