Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi nemiri

FOTO Eksplozija u afganistanskoj džamiji: Više o 30 mrtvih i 70 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko dana mira, novi nemiri u Afganistanu. Naime, tijekom molitve dogodila se eksplozija u džamiji. Broj žrtava i ozlijeđenih raste svake minute. Radi se o samoubilačkom napadu.

U afganistanskom gradu Kandaharu tijekom molitve dogodila se eksplozija u džamiji. Strahuje se od mnogo žrtava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Eksplozija se dogodila u džamiji Iman Bargah. Slike s mjesta događaja pokazuju razbijene prozore i tijela kako leže na tlu, dok drugi pokušavaju pomoći.

Najmanje je 16 mrtvih i 32 ozlijeđenih.

Sumnja se na samoubilački napad te da uzrok još uvijek nije jasan.

BBC-jev dopisnik iz Afganistana, Secunder Kermani, napisao je na Twitteru da se očekuje da IS-K, lokalna podružnica Islamske države, kaže da stoji iza napada.

Ozlijeđeni vjernici se odvode u bolnicu. Radi se o samoubilačkom napadu, a svjedoci su opisali tri napadača. Jedan je detonirao njihov uređaj na vratima džamije, a još dvojica su krenula unutar svoje zgrade.

Podsjetimo, prije tjedan dana bombaš samoubojica raznio se u šijitskoj džamiji u sjeveroistočnoj afganistanskoj pokrajini Kunduz, ubivši najmanje 100 i ranivši desetke ljudi. Skupina Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad.

Uskoro opširnije...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene