Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teret s 20.000 ruža iz Kolumbije namijenjen Nizozemskoj skrivao je osam kilograma kokaina, otkrivenih u nedjelju u zračnoj luci Amsterdam-Schiphol, objavilo je nizozemsko tužiteljstvo.


'Kokain je bio skriven u duguljastim kartonskim kutijama ispunjenim ružama', izjavio je glasnogovornik tužiteljstva Wim de Bruin, koji vrijednost procjenjuje na više od milijun eura.

Upozoreni od kolumbijskih kolega, nizozemski policajci i carinici izvršili su pretragu tereta s ružama iz Bogote po dolasku u zračnu luku. Droga je bila razmještena u celofanske vrećice od po 20 grama. Svaka od 200 kartonskih kutija sadržavala je po dvije vrećice, skrivene na oba kraja kutije.

Vezani članci Druga velika zapljena heroina u studenom (Foto: PU zagrebačka) Koji ulov! Zagrebačka policija zaplijenila više od četiri kilograma heroina Slika nije dostupna Zaplijenili tonu kokaina na putu za Europu!

Privedena su tri sumnjivca među kojima uvoznik ruža u dobi od 41 godine iz Leiderdorpa, a dvojica su smještena u pritvor. Prilikom pretrage, policija je zaplijenila 65.300 eura kao i računala i dokumente.

Kutije s ružama iz prijašnje isporuke koja je sadržavala približno kilogram kokaina, zaplijenjene su u jednoj garaži u Leiderdorpu. U Kolumbiji se provodi istraga kako bi se pokušalo utvrditi podrijetlo droge, istaknuo je glasnogovornik tužiteljstva. (Hina)