Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbe nazvao braćom

Iznerviralo ga to što je NATO bombardirao Srbiju zbog Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška televizija NRK prenosi kako se broj žrtava masakra u Norveškoj popeo na 93.

Jedna od osoba teško ranjenih u krvavom pohodu Andersa Behringa Breivika, umrla je u bolnici od posljedica ranjavanja. Vlasti strahuju i da broj žrtava još uvijek nije konačan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2008. se upisao u masonsku ložu Breivik priznao da je pucao po kampu mladih! Slika nije dostupna Jutro nakon pokolja Oslo kao grad duhova: 'Mislio sam da je Norveška sigurna, no nigdje više nisi siguran'

Norveška policija održala je kratku konferenciju za novinare i prenijela kako je Breivik rekao da je u zlodjelu djelovao sam. krivnju za masakr, nije priznao.

Policija u Oslu jutros je u raciji uhitila šest osoba u raciji vezanoj za potragu za mogućim novim eksplozivnim napravama. Sve uhićene osobe puštene su nakon par sati. Eksploziv u raciji nije pronađen, a osobe nisu dovedene u vezu s bombaškim napadom u Oslu.

Anders Behring Breivik se u manifestu, koji je napisao, zalagao i za protjerivanje Albanaca s Kosova.

Breivik je u manifestu napisao kako ga je iznerviralo uplitanje norveške vlade u NATO-ovo bombardiranje Srbije tijekom 'Kosovske kampanje', prenosi Blic. Blic prenosi kako je Breivik napisao da su 'pogrešno napadana naša srpska braća, koja su htjela istjerati islam, vraćanjem albanskih muslimana u Albaniju'.

Samo šest sati prije početka svojeg krvavog pohoda po Oslu i otoku Utoeyi, Breivik je na YouTubeu objavio video snimku svojeg manifesta i u njemu objasnio 'svoju misiju'. U njemu se taj monstrum deklarirao kao neprijatelj marksizma, multikulturalizma i islama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene