Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutro nakon pokolja

Oslo kao grad duhova: 'Mislio sam da je Norveška sigurna, no nigdje više nisi siguran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Osla su u šoku i strahu, na ulicama se vidi samo vojska, policija i pokoji civil.

Jutro nakon strave u Oslu i otoku Utoeyi, koji su bili poprišta krvavog pokolja 32-godišnjeg norveškog desničarskog ekstremista, sablasno je tiho u glavnom norveškom gradu. Norveške zastave spuštene su na pola koplja. Zemlja je u žalosti. Na pustim ulicama Osla jedino se mogu vidjeti vojska i scene kao iz ratnog filma u središtu grada. Građani su u strahu i šoku i na ulice rijetko tko izlazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napisao manifest Krvnik Breivik: Moji postupci su monstruozni, ali potrebni Slika nije dostupna 2008. se upisao u masonsku ložu Breivik priznao da je pucao po kampu mladih!

Jedan čovjek Norvešku je zavio u strah i nevjericu, a njegovo ime je Anders Behring Breivik, 32-godišnjak, koji je počinio masakr u kampu mladeži na otoku Utoeyi i kojeg policija dovodi u vezu i s bombaškim napadom u središtu Osla, u kojem je poginulo sedam osoba. Breivik je u kampu mladeži ubio najmanje 84 mladih!

Stranci u Oslu šokirani su brutalnošću i dijaboličnim ishodom napada. 'Nisam niti mogao pomisliti da se to može dogoditi, jer sam mislio da je Norveška sigurna zemlja... no više nitko nigdje ne može biti siguran', rekao je 48-godišnji Britanac Philip Abraham, koji u Norveškoj živi od 1998. godine, prenosi agencija Reuters.

Pogledajte kako izgledaju ulice norveške metropole jutro nakon nezapamćenog pokolja u toj zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene