Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ma je li to moguće?

Norveški znanstvenik: Aluminij i voda srušili su WTC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset kilograma u kontaktu s 20 litara vode i malo hrđe rezultira kraterom od 30 metara. baza je to za novu teoriju kako su se 11. runa 2001. srušili Blizanci u New Yorku.

Zagovornik te teorije je Christian Simensen, znanstvenik Sintefa, neovisnog tehnološkog instituta iz Norveške. Svoju teoriju prezentirao je na međunarodnoj konferenciji o tehnologiji materijala u San Diegu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz ruševina WTC-a FOTO Zagonetka ove fotografije napokon je riješena Slika nije dostupna 11. rujna VIDEO Pogledajte kako se gradio nasljednik 'Blizanaca', novi simbol New Yorka

'Industrija aluminija zabilježila je slične eksplozije na bazi rastopljenog almuminija i vode, 250 puta od 1980. godine', istaknuo je Simensen. On je za potrebe svoje teorije izveo kontrolirani eksperiment te spmenutim spojem raznio laboratorij i napravio krater od 30 metara, prenosi news24.com.

Scenarij aluminij-voda na taj način bi objasnio eksplozije unutar zgrade, netom prije urušavanja, za koje teoretičari zavjere tvrde da su srušene kontroliranim eksplozijama kakve se koriste u građevinarstvu.

Naravno, Simensen podrazumijeva da je aluminij, koji se rastoppio nakon udara dva zrakoplova u WTC, došao u kontakt s vodom i prouzročio katastrofalne eksplozije unutar zgrade, koje su dovele do urušavanja. Za ostalo se, tvrdi, pobrinula gravitacija i puka masa gornjeg dijela tornjeva koji se obrušio prema tlu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene