Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Normalizirao se promet na španjolskim cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet se na španjolskim cestama u četvrtak normalizirao, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova, dan pošto je policija pokušala rastjerati štrajkaše koji su zaustavili promet na francusko-španjolskoj granici.

"Stanje na cestama se normaliziralo", a 71 vozač kamiona je priveden zbog prekršaja, priopćilo je španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega Policija, ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u rano jutro: Sletio automobilom s ceste i poginuo

Dva najveća francusko-španjolska prijelaza, u Kataloniji, na sjeveroistoku i u Baskiji, na sjeveru, štrajkaši su blokirali dva dana. Kolone duge desetke kilometara zabilježene su u ponedjeljak, utorak i srijedu oko većih španjolskih gradova.

Vlada je u srijedu zaoštrila ton prema štrajkašima, mobilizirajući 25.000 pripadnika sigurnosnih snaga kako bi osigurali slobodan promet.

U Baskiji je francuska i španjolska policija u srijedu navečer natjerala prosvjednike koji su bili zapriječili granicu, da oslobode cestu između Iruna i Biriatoua.

Španjolsko ministarstvo prometa je u srijedu potpisalo ugovor s organizacijama cestovnih prijevoznika koje nisu sudjelovale u štrajku, a obuhvaća 54 mjere kojima bi se trebale ublažiti gospodarske posljedice naglog skoka cijene nafte na sektor prometa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene