Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na putu za Karibe

Noćna mora na kruzeru: 300 putnika i članova posade zaraženo crijevnim virusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog crijevnog virusa oboljelo je oko 300 putnika i članova posade na kruzeru Explorer of the seas, u vlasništvu tvrtke Royal Caribbean.

Više od 300 putnika i članova posade razboljelo se na kruzeru Explorer of the seaa, u vlasništvu tvrtke Royal Caribbean, nakon što se među njima proširila gastrointestinalna bolest, izvijestio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Pročitajte i ovo Ilustracija mora se djelovati Stižu upozorenja na nove epidemije zbog jednog insekta: "Bit će sve više slučajeva ovih bolesti i smrti širom Europe" Pismo kapetana Marka Bekavca Kriminalizaciji pomoraca Potresno pismo kapetana koji sedam mjeseci leži u zatvoru: "Nevin sam u pritvoru s ubojicama, teroristima, krijumčarima droge"

Uprava tvrtke potvrdila je da se na Royal Caribbeanu među putnicima i posadom proširio vjerojatno želučani i crijevni virus, zbog čega će desetodnevno putovanje biti skraćeno za dva dana, a brod će se vratiti u matičnu luku Cape Liberty u New Jerseyu.

VIDEO Pogledajte UŽAS u kojem su živjeli putnici pokvarenog kruzera!

U priopćenju CDC-a stoji kako su se tijekom putovanja razboljeli 281 putnik i 22 člana posade. Na Royal Caribbean se u Cape Libertyju ukrcalo 3.050 putnika, a na njemu je zaposleno i 1.165 članova posade.

Brod je 21. siječnja otplovio na uobičajeno putovanje prema Karibima. CDC je objavio da uzrok bolesti koja se manifestirala povraćanjem i dijarejom još nije ustanovljen, a na plovilo će se u luci St. Thomas na američkom Djevičanskom otočju ukrcati epidemiolozi kako bi utvrdili što je uzrok bolesti.

U međuvremenu je posada poduzela sve potrebne mjere dezinfekcije i čišćenja broda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene