Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupio elitu iza sebe

Nobelovac položio jamčevinu za Assangea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sir John Edward Sulston, britanski biolog i dobitnik Nobelove nagrade za područje fiziologije ili medicine, jedan je od petero ljudi, koji su jučer položili jamčevinu za privremeno oslobađanje Juliana Assangea iz pritvora u Londonu.

Sulston je šef Instituta za znanost, etiku i inovacije na sveučilištu u Manchesteru, a odigrao je jednu od ključnih uloga u projektu dešifriranja ljudskog genoma.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će"

>> Assange na slobodi: Nastavljam sa svojim poslom

Mark Stevens, Assangeov odvjetnik, izjavio je da su uz Sulstona, garancije za njegovog klijenta položili i australijski novinar Fillip Nightly, izdavač Felix Denis, laburistički lord Matthew Evans i profesorica Patricia David.

Assangea, koji će nakon plaćanja jamčevine od 240.000 funti biti na ograničenoj slobodi do 11. siječnja, javno su podržale mnoge javne osobe, među kojima su Bianca Jagger, kći pjevača Micka Jaggera i Jamina Khan, bogata nasljednica koja je poznata po vezi sa glumcem Hughom Grantom. Redatelj Ken Loach bio je isto tako među Assangeovim pristašama, koje su pred sudom u Westminsteru pratile proces o izručenju osnivača WikiLeaksa Švedskoj, gdje je on optužen za silovanje dvije žene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene