Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica tvrdi

'Njemački proizvodi otrovani dioksinom nisu bili opasni za zdravlje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka ministrica poljoprivrede Ilse Aigner je ustvrdila kako njemački poljoprivredni proizvodi onečišćeni dioksinom 'ni u jednom trenutku' nisu bili opasni za zdravlje potrošača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasnost od širenja Zbog dioksina zatvoreno 900 njemačkih farmi Slika nije dostupna Istražili smo 'Agent orange' i Juščenko su najpoznatija trovanja dioksinom

'Ni u kojem trenutku njemački proizvodi nisu bili opasni, a nisu ni sad', rekla je ministrica na sastanku s predstavnicima poljoprivrednika, prehrambene industrije i sektora za zaštitu potrošača u Berlinu.

>> Dioksin u hrani: 'U opciji je i optužnica za kazneno djelo'

U odnosu na 4709 poljoprivrednih dobara, koliko ih je u Njemačkoj bilo zatvoreno na vrhuncu krize, u danas ih je ostalo zatvoreno tek 1635, a stanje bi se trebalo nastaviti popravljati, iako je Aigner istaknula kako je 'sigurnost (potrošača) važnija od brzine'.

Također je naglasila kako će 'ova afera imati posljedica' i na pravosudnom području, jer su odgovorni za onečišćenje, iako još nisu u cijelosti otkriveni,'"očito djelovali potpuno neodgovorno i beskrupulozno'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene