Policija u istočnoj Njemačkoj pritekla je u pomoć osobi u invalidskim kolicima u ranim jutarnjim satima četvrtka nakon što joj se ispraznila pogonska baterija, a otkrila je da je čovjek pet puta premašio za vozače dozvoljenu količinu alkohola u krvi.

Galerija


Nakon poziva u pomoć prolaznika u gradu Plauenu na granici s Češkom policija je utvrdila da je korisnik invalidskih kolica nesposoban dalje upravljati električnim invalidskim kolicima nakon što se proslava 1. svibnja očito otela kontroli pa su policajci pozvali hitnu pomoć da ga odvede kući.

Vezani članci Automobil u Zadru visio s mola za vezivanje čamaca - 5 Otkriven uzrok nesvakidašnje nesreće: Vozačica ostala zarobljena u automobilu koji je visio s drvenog mola pa – dobila kaznu Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Sudac Turudić: ''Vozio sam prebrzo jer sam bio potican vozilom policije. Nisam mogao znati da je to presretač"

Naknadna istraga otkrila je da je imao 2,5 promila alkohola u krvi.

Vozači u Njemačkoj ne smiju imati više od 0,5 promila, a isto se odnosi i na osobe koje upravljaju invalidskim kolicima. Policija je objavila da procesuira nestašnog vozača. (Hina)

Ostvarili san u Hrvatskoj! Tvrtka iz Samobora svojim proizvodima od lavande oduševila Francuze