Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka traži da Libija oslobodi bugarske medicinske sestre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier zatražio je u utorak od Libije da pusti na slobodu pet bugarskih medicinskih sestara i palestinskog liječnika koje je optužila da su virusom AIDS zarazili libijsku djecu i drži ih u zatvoru više od sedam godina.

Presudu koja se očekuje 19. prosinca, europske zemlje pozorno će pratiti, kazao je Steinmeier novinarima pošto se u Tripoliju sastao s libijskim kolegom Abdelom Rahmanom Chalghamom.

Pročitajte i ovo Davorka Lukas, pročelnica Zavoda za infekcije imunokompromitiranih bolesnika Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević nespecifični simptomi U Srbiji raste broj slučajeva zaraze koji se zbog korone nisu na vrijeme otkrili. Otkrivamo kakva je situacija kod nas Slika nije dostupna Boje se za sigurnost Hrvatske medicinske sestre ne žele iz Libije

"Naravno da smo razgovarali o tom pitanju koje otežava razvoj veza Libije ne samo s Njemačkom, već i s Europskom unijom", rekao je.

Liječnika i medicinske sestre sumnjiči se da su u bolnici u
Benghaziju (na sjeveru zemlje) namjerno AIDS-om zarazili 426 libijske djece, od kojih je 52 umrlo. Oni tvrde da su nedužni.

Steinmeier je u petodnevnom posjetu zemljama Maghreba (Libija, Alžir, Tunis, Maroko i Mauritanija) koji će biti posvećen energiji, mjesec i pol prije početka njemačkog predsjedanja EU-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene