Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni odvjetnici istražuju mogući novi europski skandal s mesom u sjevernoj Njemačkoj, nakon što su tamošnji mediji izvijestili kako se sumnja da jedan pogon prerađuje pokvareno meso.


Državni odvjetnici u saveznoj državi Donja Saska započeli su istragu jednog pogona za preradu mesa iz Bad Bentheima nakon što su vlasti provele tamo testiranje u lipnju, rekao je u srijedu glasnogovornik ministarstva za zaštitu potrošača, javio je Reuters.

Kako je javila televizija ARD pogon je jeftino kupio tisuće tona pokvarenog mesa i potom ga pomiješao sa svježim i izdao mu novu deklaraciju.

Vezani članci Slika nije dostupna Možete li vi ovo pročitati? Slika nije dostupna Srbija uvodi strogu kontrolu: Neće dopustiti EU da preko nje izvozi u Rusiju!

>> Pršut radimo od uvoznog mesa, a slavonski seljaci nemaju kome prodati svoje svinje

Sumnja se da je tvornica izdavala lažne deklaracije i dokumente o podrijetlu mesa, rekao je flasnogovornik. On je, međutim, rekao kako vlasti nemaju dokaza da je pokvareno meso bilo distribuirano za prodaju.

ARD je, međutim, javio kako su proizvodi od toga mesa možda dospjeli u prodavaone kao pileće hrenovke. Početkom ove godine konjsko meso je pronađeno u proizvodima poput gotovih jela u skandalu diljem Europe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook