Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vojnici na obuci

Njemačka Ukrajini isporučila jedan od najnaprednijih obrambenih sustava na svijetu

Patriot - 3
Patriot - 3 Foto: Afp
Njemačka je isporučila Ukrajini obrambeni sustav Patriot kako bi joj pomogla da se zaštiti od čestih ruskih baražnih raketnih napada.

Sustav je u utorak naveden na internetskoj stranici njemačke vlade koja katalogizira njemačke isporuke oružja Ukrajini. Patriot je jedan od najnaprednijih sustava zemlja-zrak na svijetu. Može se koristiti za borbu protiv neprijateljskih zrakoplova, balističkih projektila i krstarećih projektila.

Pročitajte i ovo Okupljanje islamista u Hamburgu 27. travnja 2024. Okupljanje islamista Usred Europe paradirali s transparentima koji pozivaju na šerijat, političari složni u osudi: "Takvi slobodno mogu iseliti" Njemačka policija, ilustracija počelo suđenje Desničari htjeli nasilno svrgnuti vlast u Njemačkoj: Pucali na policiju i željeli vratiti državu u stare granice

Njemačka i Sjedinjene Države složile su se da će Ukrajini osigurati jedan od sustava koji su ključni za suprotstavljanje ruskim napadima na civilnu infrastrukturu.

Ukrajinski vojnici prošli su obuku Njemačke i SAD-a na lokaciji u zemlji članici NATO-a, gdje su također održane zajedničke vježbe, rekli su za dpa izvori bliski njemačkoj vojsci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene