Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska odbila sudjelovati

Njemačke oružane snage: "Obučit ćemo oko deset tisuća ukrajinskih vojnika do kraja godine"

Andreas Marlow
Andreas Marlow Foto: Afp
Njemačke oružane snage su u utorak objavile da su dosad obučile oko osam tisuća ukrajinskih vojnika.

"Očekujem da ćemo obučiti oko deset tisuća vojnika do kraja godine, u oko 200 modula obuke”, rekao je general pukovnik Bundeswehra Andreas Marlow, zapovjednik multinacionalne jedinice za obuku smještene u Strausbergu kod Berlina te zadužene za upravljanje misijom obuke Europske unije EUMAM, lansiranom prije godinu dana.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost bolnica Al-Šifa Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Izraelske obrambene snage objavile jezivu snimku unutrašnjosti bolnice koja je navodno središte Hamasa: Neprepoznatljiva je

EUMAM daje temeljnu obuku i niz specijalizacija, poput onih za bolničare, snajperiste i tenkiste. Hrvatski sabor prošlog je prosinca odbacio sudjelovanje Hrvatske u toj misiji.

Marlow je kazao da se s tijekom rata mijenjaju i naglasci obuke, s obrambenih na ofenzivne operacije. Naglasio je da i sam Bundeswehr napreduje u toj obuci, navodeći široko iskustvo Ukrajinaca u ratovanju dronovima.

General pukovnik je rekao da Ukrajinci prolaze kroz šest tjedana temeljne obuke, a zatim kroz šest tjedana specijalizacije, prenosi agencija dpa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene